Nezralým melounům je konec. Začněte vybírat červené a chutné

Nezralým melounům je konec. Začněte vybírat červené a chutné

I když sezona melounů teprve přijde, můžeme se na to pořádně připravit. Ale jak? Mnoho lidí stále neví, že meloun je vlastně zelenina. Přitom je to super osvěžení do horkých letních dní, a to byste od zeleniny nečekali, no ne? Musíte si však vybrat ten správný! Ideální meloun je bez velkého množství pecek, což výrazně usnadní jeho konzumaci, ale hlavně požitek z osvěžení. Jestli má meloun pecky bohužel moc nepoznáte, ale ze všeho nejhorší je vždy to, když si odnesete domů meloun nezralý. 

Správný výběr je základ 

Nezralý meloun dokáže pěkně zkazit den. Těšíte se na něj už celou cestu z obchodu, jak si doma sednete do lehátka, nasadíte sluneční brýle a necháte se příjemně opalovat slunečními paprsky zatímco… zatímco přece jíte ten úžasně sladký meloun, co si právě nesete domů v tašce. V kuchyni meloun rozkrojíte a celí natěšení ochutnáte první sousto a hned je jasné, že idylka s melounem na zahradě je ta tam. Meloun je planý nebo ještě hůře je přezrálý! Aby se vám to už nikdy nestalo, tak se ale musíte důkladně zaměřit na výběr melounu už v obchodě! Teď už je pozdě plakat nad rozlitým mlékem… nebo tedy nepoživatelným melounem. Takže jak na to? Neuvěříte, co vše je třeba u melounu vysledovat! 

Jdeme na to 

Meloun bude zralý, pokud je velký, ne však těžký, pokud můžete cítit mírné praskání při lehkém zmáčknutí mezi dlaněmi a také při poklepání na slupku by zvuk měl být jasný. Meloun také musí mít slupku bez trhlin a samozřejmě by měl být nepotlučený. Dobrým znamením také je, když je stopka sušší nebo má na nějaké straně žlutou plochu, což znamená, že se o toto místo opíral při pěstování. Slupka by také měla být hladká a lesklá bez matného vzezření a mít co nejkontrastnější pruhy. 

Nyní se vám už nestane, že by vám prodavač v zelenině záměrně podstrčil nedobrý meloun. Tak co, máte vybráno?