Tři důvody, proč začít jíst hořkou čokoládu

Tři důvody, proč začít jíst hořkou čokoládu

O čokoládě se toho ví dnes už mnoho, mnozí však ví jen to, že je to oblíbená cukrovinka dětí i dospělých. Čokoláda je nejen na mlsání, je to také součást mnoha vynikajících pokrmů. A je dokonce zdravá! Pokud bychom měli čokoládu porovnat třeba s takovými bonbony nebo lízátky, řekli bychom, že na rozdíl od bonbonů a lízátek čokoláda nezpůsobuje zubní kazy člověku. V ideálním případě by se měla konzumovat taková čokoláda, která má vysoké procento čokoládových bobů. Nejlépe tedy uděláte, pokud budete konzumovat hořkou čokoládu, kde se bobů obvykle skrývá nejvíce. Naopak v bílé čokoládě se nenachází žádné kakaové boby, teoreticky to tedy není ani čokoláda. 

Nicméně zaměřme se na hořkou čokoládu a na tři důvody, proč ji konzumovat. Nejeden odborník se totiž shodne na tom, že i jeden jediný kousek hořké čokolády dokáže naprosté zázraky. 

Hořká čokoláda dokáže redukovat stres 

Kakao obsažené v hořké čokoládě dokáže skvěle zahnat stres. Pokud se tedy často nacházíte ve stresu nebo chcete jen uvolnit svou mysl, je načase začít čokoládu konzumovat. Kousek tmavé čokolády navíc obsahuje kvalitní kofein, který dokáže člověka nadmíru povzbudit. 

Hořká čokoláda na dobrý krevní tlak 

Kolísá vám krevní tlak nebo ho máte většinou nízký či naopak velmi vysoký? Začněte konzumovat hořkou čokoládu, jelikož ta dokáže dokonale a rychle redukovat krevní tlak. Ne nadarmo se tedy čokoláda řadí mezi superpotraviny, obsahuje totiž až sedmdesát procent denní dávky železa (pokud tedy mluvíme o vysokoprocentní čokoládě), navíc obsahuje skoro šedesát procent denní dávky hořčíku a až devadesát procent denní dávky mědi. 

Hořká čokoláda chrání lidské buňky 

Věděli jste, že v hořké čokoládě jsou obsažené takzvané flavonoidy? Jedná se o tělu prospěšné látky, které dokážou ochránit lidské buňky těla.