Káva jako něco nepostradatelného v kuchyni

Káva jako něco nepostradatelného v kuchyni

Kávu mají lidé zafixovanou jako životabudič. Jenže káva jako taková není jen ranní nakopávač, ale je to také něco nepostradatelného v kuchyni. Zatímco mnozí lidé kávu jen pijí, jiní se ji nebojí přidat například do mnohých dezertů nebo ji využívají i při uklízení. Zaměřme se však na to pečení a dolaďování dezertů. Káva je přece jen něco, co dokáže kuchyň krásně rozvonět a dodá nejen čokoládovým dortům chuť. 

Když se řekne “káva v kuchyni”, lidé si automaticky vybaví oblíbené tiramisu, které připravujeme velmi často a s velkou oblibou. Tiramisu však není ani zdaleka jediný pokrm, který může v sobě nést kávu jako takovou.  

Než si však řekneme, do čeho dalšího se káva jako taková hodí, je nutné podotknout, že se do dezertů nepoužívá výběrová káva, ale káva rozpustná. Na rozdíl od mleté se totiž zcela rozpustí v horké vodě, a to je přesně to, co potřebujete a chcete. Díky maximálnímu rozpuštění se pokrm nebude obsahovat částečky, které mohou pokrm zničit.  

Do jakých dezertů se káva hodí? 

Káva se opravdu hodí do mnoha zajímavých dezertů. Hodí se například nejen do zmiňovaného tiramisu, ale také se hodí například do čokoládového dortu. Nebojte se přimíchat kávu ani do brownies, kde taktéž dominuje čokoláda. Často se káva přidává i do mnoha různých polev.  

Na kávu nezapomeňte ani při přípravě vánočního cukroví. Jedná s o nepostradatelnou surovinu patřící do kávových zrn či do podobných cukrovinek.  

Jak kávu do dezertů zakomponovat? 

Taktéž je otázka, jak konkrétně kávu do dezertů zapracovat. Nemůžete přece vysypat ještě neuvařenou kávu do těsta. Třeba v případě tiramisu se nechávají piškoty nasáknout kávou, která je už vychladlá. U řezů se hotová káva míchá s rozpuštěným máslem. V případě výroby kávové náplně se káva šlehá společně s vajíčky a cukrem.  

Káva se však pokaždé musí předem uvařit, často se přidává až studená.