Plesové šaty v různých barvách a střizích

Různé plesové šaty

Milovníci tanečních kurzů i plesových sezón, bravurní tanečníci a mistři parketu, ale i naprostí začátečníci nastupující právě do tanečních, často hledají inspiraci na to, co si vzít na sebe, třeba na první prodlouženou.

Barvy plesových šatů

Ptáte se například, jaká barva dnes letí? Poslední trendy jsou hodně uvolněné a dávají širokou škálu možností. Je tedy v podstatě jen na vás, kterou z barev si vyberete. V plesových kolekcích se nabízí celé barevné spektrum. Barevné odstíny by neměly být až moc křiklavé. Nejoblíbenější barvou je stále pudrová nebo béžová, světle růžová, starorůžová, smetanová, zlatá, ale také výrazná červená nebo nesmrtelná klasika v podobě zeštíhlující tmavě modré a černé.Všeobecně ale stále platí, že černá barva dokáže zvýraznit nedokonalosti pleti a také vrásky. Proto se doporučuje výběr raději v tmavomodrých, vínovýchnebo i olivových odstínů.

Výběr podle výstřihů

  • Kulatý výstřih je zlatou střední cestou, ale u vysokých postav s dlouhým krkem může působit trochu fádním dojmem.
  • Loďkový či lodičkový výstřih sluší zejména úzkým ramenům a je ideální pro menší poprsí.
  • Véčko vám dodá vzhled štíhlé gazely a malé i velké postavě krásně prodlouží krk.
  • Hranatý výstřih je vhodnou volbou pro větší ňadra a širší ramena.
  • Zapínání za krk je vhodné pro ženy s menším poprsím a je velmi elegantním řešení. Nehodí se k širším ramenům nebo silnějším pažím.
  • Výstřih ke krku je úžasný v kombinaci se zajímavým materiálem a na delší šíji. Vyhnout by se mu měly dámy s krátkým krkem.

Plesové šaty a vhodný střih

Každá žena má úplně jinou postavu a nelze s naprostou přesností určit, které postavě sluší přesný střih. Je třeba zkoušet a nechat si poradit. Je dobré se rozhodně řídit instinktem a pocitem. Musíte se v šatech dobře cítit. Větší partie potlačit, odpoutat od nich pozornost a přednosti zvýraznit. Třeba širší boky schová volný střih kolem těchto partií a vhodně zvolený výstřih. Boky lze také nenápadně potlačit zvoleným zajímavým horním dílem, který může být světlý, zatímco spodní část bude zeštíhlující tmavá. Pro tvar hrušky je vesměs lepší rovný střih.