Stále ještě platí, že grilovací sezona je v plném proudu. Lidé si během volného večera nebo volného víkendu zvou k sobě své přátele nebo rodinu a u skvěle ugrilovaného masa nebo zeleniny si povídají a svěřují se. Pokud je daný pokrm na grilu skutečně skvěle připravený, lidé odchází s dostatečně uspokojenými chuťovými pohárky a zároveň také s příjemným pocitem v žaludku. Pokud se však daný pokrm nevydaří, je celý večer zkažený. Proto si pojďme prozradit, jak dosáhnout naprosto dokonalé grilovačky, na kterou lidé nezapomenou.
Nejdříve si zatopte
V posledních letech jsou nadmíru oblíbené grily na dřevěné uhlí, proto si pojďme prozradit, jak dosáhnout skvělé grilovačky právě s jeho pomocí. Abyste vůbec mohli začít grilovat, tím nejdůležitějším krokem je zatopení v grilu. Do grilu na dřevěné uhlí se přidávají brikety nebo právě dřevěné uhlí, většina lidí volí brikety kvůli mnoha jejich výhodám.
Když se vám podaří zatopit a pořádně to v grilu rozpálit, dalším krokem je udržování toho správného žáru. Konkrétně byste měli kontrolovat teplotu uvnitř grilu s pomocí teploměru na poklopu grilu.
Začněte grilovat a potěšte své hosty
Pokud máte gril dostatečně rozpálený a připravený ke grilování, v dalším kroku do grilu postupně přidávejte maso nebo zeleninu či cokoli dalšího, co milujete ugrilované. Buď můžete použít například grilovací mřížku, nebo případně pizza pánev nebo stojan na kuře. Možností, na čem v grilu ugrilovat, je opravdu celá řada.
Jak bude ugrilováno, automaticky potěšte své hosty tím, že jim přinesete jejich oblíbený pokrm naservírovaný na talíři.
Nezapomeňte gril vyčistit
Až bude dogrilováno, v ideálním případě co nejdříve se pusťte do čištění grilu, dokud jsou mastnoty a připáleniny ještě horké. Půjdou vám daleko lépe odstraňovat než ve chvíli, kdy je necháte zaschnout.